360-reportage

Från första start har Blankspot letat efter nya sätt att berätta på. Dels för att nå fram till nya målgrupper och dels för att förstärka upplevelsen av reportagen. Här kan du ta del av de reportage vi har gjort med 360-video.

Nepal forfarande i ruiner

Jordbävningen som drabbade Nepal 2015 dödade nästan 9.000 personer och förstörde 800.000 byggnader. Två år senare tvingas mer än en halv miljon familjer tillbringa vintern i tält, byggnader av korrugerad plåt och i andra tillfälliga byggnader. Trots ett stort internationellt bistånd har återuppbyggnaden av hem, arbetsplatser och skolor gått mycket långsamt.

Reportaget finns även på engelska.


Följ med till Eritrea

Kliv in i ett av världens mest slutna länder. I denna 360-trailer för reportaget får du följa med bakom kulisserna.Ta dig till och utforska en del av de platser som Martin Schibbye skriver om. Reportageserien i tre delar finns att läsa här:

Eritrea – ett land två verkligheter
Röster från den andra sidan
Diktaturen som kom in från kylan


Klicka på bilden för att komma till reportaget

Guld, gruvor och grävskopor

Inbördeskrig härskar, rebeller och militär strider om guld, jade och rubiner. Carolina Jemsby och Martin Edström har varit i norra Burma och besökt en gruva på förbjudet, rebellkontrollerat område. De tar med dig på en resa mellan gruvor, guldmarknader, knarkhyddor, rebellhögkvarter och förbjudna städer.


Mer om 360-reportage

I artikeln Upplev Blankspots VR-reportage berättar Martin Schibbye om hur ett 360-reportage blir till och om varför Blankspot har testat tekniken.