Alexander Isak om resan till Eritrea

Av | 3 april 2019

Alexander Isaks föräldrar är från Eritrea och i somras besökte han landet. I en intervju med Voetbal International berättar han nu att han känner att han både representerar Sverige och Eritrea.

  • Artikeln fortsätter på Facebook
  • Blankspots journalistik görs tillsammans med dig. Om du vill bidra med din kunskap och dina idéer, gå med i Facebookgruppen som finns för reportageserien och följ arbetet bakom kulisserna.
  • Till gruppen om Eritrea

Det har rapporterades flitigt om Alexander Isak i svensk press efter att han låg bakom alla fyra målen när Willem II vann med 4–3 mot Heracles på bortaplan i den holländska ligans mittenskikt.

I en intervju med den holländska fotbollskanalen Voetbal International berättar han nu om sina band till Eritrea.

– Det var en kort resa, jag vara bara där en vecka men det var underbart. Jag besökte en fotbollsskola och kickade boll med barnen där. När jag såg hur lyckliga de barnen var för en stund… den kärleken det var otroligt härligt. Eritrea är inget rikt land och många har det kämpigt så jag är väldigt glad att jag kunde bidra till deras lycka, säger Alexander Isak i intervjun.

Han säger också att ha inte vet så mycket om Eritrea vad gäller det politiska läget eller bristen på mänskliga rättigheter.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Lucky to have met the future of Eritrea. So talented and humble. Seeing them smile is something special. 🇪🇷 #Eritrea #Asmara

Ett inlägg delat av Alex Isak (@alex_isak)

Han betonar att resan var en personlig resa och han säger i intervjun som översatts av fotbollskanalen.se sig vara tacksam över det han fick se.

– Ett leende är värt mer än materiella ting och kan jag bidra med det så är det obetalbart, säger Alexander Isak till Voetbal International.

FotoReto Stauffer

Av | 3 april 2019

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Eritrea

Inga svar om Dawit Isaak för FN-kommitté

FN kräver att Eritrea utreder anklagelser om svåra brott mot mänskliga rättigheter och klargör vad som hänt med tiotals försvunna fångar – däribland den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak

Alexander Isak om resan till Eritrea

Alexander Isaks föräldrar är från Eritrea och i somras besökte han landet. I en intervju med Voetbal International berättar han nu att han känner att han både representerar Sverige och Eritrea.

Sorg i Eritrea efter rapparen Nipsey Hussles död

Rapparen Nipsey Hussle har skjutits till döds i Los Angeles i USA. Enligt den lokala polisen skadades även två andra i samband med skjutningen.

Nytt avsnitt av Blankspotpodden – möt Meron Estefanos

I  den nya Blankspotpodden kommer Martin Schibbye att intervjua aktuella personer och läsa in reportage. I det första avsnittet möter han Meron Estefanos.