Året avrundades med kunskapsmingel på redaktionen

Av | 20 december 2018

Årets julmingel på Wallingatan 37 blev en perfekt uppladdning inför nästa år. Vi blickade framåt mot 2019 och summerade året som varit. Foto: Anders Lundkvist.

Med glöggmuggar i händerna och julglitter runt om oss summerade vi på Blankspot året som varit tillsammans med en mängd spännande personer som på olika sätt varit involverade i Blankspots eller Stakston PRs verksamhet under det gångna året. Vi blickade också framåt mot 2019 och hoppas ni alla vill fortsätta ge oss support såväl ekonomiskt som genom engagemang för vår journalistik som ni i detalj kan följa före, under och efter reportagen publiceras.

Tack till alla som kom och deltog i en mängd bubblande samtal och lyssnade bland annat på på Katarina Graffman, doktor i antropolog och reklamprofessorn Jacob Östberg som under 2018 gjort stor succé med boken ”Vi är vad vi köper”Donald Boström, fotograf och journalist, intervjuades om utvecklingen på Afrikas horn under 2018 och Karin Elfving, Managing Director, One World intervjuades om det pågående projektet #postcards där de i samarbete med Blankspot lyfter fram vardagsberättelser från lokala journalister runt om i världen.

Avslutningsvis gav Torbjörn Sjöström, VD, Novus och Brit Stakston smakprov från podden Sanity Check.

För er som vill ge bort Blankspot i julklapp har vi tagit fram ett gåvobevis som vi skickar dig digitalt eller per post, läs mer här. 

 

Av | 20 december 2018

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Blankspot

Blankspot återigen bland Topp 5 digitala tidskrifter

När IDG rankar de bästa tidsskriftssajterna i Sverige hamnar Blankspot återigen på topp fem. – Vi är stolta och glada samt skickar en extra dos av uppmärksamhet till vår medarbetare Jonatan Fried som är ansvarig för sajtutvecklingen, säger VD Brit Stakston.

Blankspot 4 år – se livesändningen från firandet

Under söndagen uppmärksammade Blankspot att det var fyra år sedan vi grundades. Mycket har hänt sedan dess och mycket finns planerat - allt detta ville vi uppmärksamma genom en sju timmar lång livesändning.

Följ arbetet med boken ”Jakten på Dawit”

Martin Schibbye skriver nu en bok om Eritrea och Dawit Isaak som kommer i vår. Du som vill kan följa arbetet med boken genom att följa Martin Schibbye sida på Facebook.

Detta gjorde vi för läsarnas bidrag

Att driva en reportagesajt enbart med hjälp av supportrars stöd och kunskap är krävande och slitsamt på grund av den finansiella osäkerheten. Men jag är övertygad om att det är bästa sättet för att öka trovärdigheten för journalistiken, skriver Martin Schibbye i ett brev till de supportrar som stöttat Blankspot under 2018. Vi hoppas ni alla fortsätter stödja oss och att ni som ännu bara följt oss också kan bidra under året som kommer.