Blankspot återigen bland Topp 5 digitala tidskrifter

Av | 6 mars 2019

När IDG rankar de bästa tidsskriftssajterna i Sverige hamnar Blankspot återigen på topp fem. – Vi är stolta och glada samt skickar en extra dos av uppmärksamhet till vår medarbetare Jonatan Fried som är ansvarig för sajtutvecklingen, säger VD Brit Stakston.

Varje år rankar IDG Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster inom en rad olika områden. I kategorin ”tidskrifter” är fem sajter nominerade, varav Blankspot är en.

Nomineringen lyder: ”Att lyckas överleva helt på enskilda donationer och återkommande månadsgivare efter att den mediala hajpen lagt sig är ett konststycke. Men Blankspot Project lyckas år efter år bevisa att humlor kan flyga – det går att göra annonsfri, ambitiös reportagejournalistik på nätet, och det går att med subtila medel ständigt påminna sajtbesökaren om hur viktig just deras donation är, utan att för den delen framstå som tjatig. Under 2018 tog satsningen Verkliga Sverige fart, en journalistisk resa i Nils Holgerssons fotspår tänkt att pågå i tre år. Vi hoppas vi får följa med på hela resan”.

Blankspots VD Brit Stakston menar att det är ”en glädjande nominering!”.

– Den bär oss långt och ger energi att fortsätta den digitala sajtutvecklingen av den här ihärdiga humlan, som man beskriver oss som i nomineringen. Vi ger oss inte och klart alla får hänga med oss på resan genom hela Sverige och världen runt!

2018 vann Blankspot kategorin och då med motiveringen: ”Blank Spot Project visar en väg framåt i fråga om att bygga starkare relationer med läsarna. Ambitionen att med relativt små medel berätta stora berättelser i alla typer av format är befriande och deras sätt att samarbeta med organisationer och skolor visar på nya sätt att finansiera kvalificerad journalistik. Blank Spot Project är en inspirationskälla för alla som sysslar med journalistik”.

Här finns samtliga 5 nominerade i kategorin, årets vinnare var Tidningen Chef.

Av | 6 mars 2019

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Blankspot

Blankspot återigen bland Topp 5 digitala tidskrifter

När IDG rankar de bästa tidsskriftssajterna i Sverige hamnar Blankspot återigen på topp fem. – Vi är stolta och glada samt skickar en extra dos av uppmärksamhet till vår medarbetare Jonatan Fried som är ansvarig för sajtutvecklingen, säger VD Brit Stakston.

Blankspot 4 år – se livesändningen från firandet

Under söndagen uppmärksammade Blankspot att det var fyra år sedan vi grundades. Mycket har hänt sedan dess och mycket finns planerat - allt detta ville vi uppmärksamma genom en sju timmar lång livesändning.

Följ arbetet med boken ”Jakten på Dawit”

Martin Schibbye skriver nu en bok om Eritrea och Dawit Isaak som kommer i vår. Du som vill kan följa arbetet med boken genom att följa Martin Schibbye sida på Facebook.

Detta gjorde vi för läsarnas bidrag

Att driva en reportagesajt enbart med hjälp av supportrars stöd och kunskap är krävande och slitsamt på grund av den finansiella osäkerheten. Men jag är övertygad om att det är bästa sättet för att öka trovärdigheten för journalistiken, skriver Martin Schibbye i ett brev till de supportrar som stöttat Blankspot under 2018. Vi hoppas ni alla fortsätter stödja oss och att ni som ännu bara följt oss också kan bidra under året som kommer.