Blankspot återigen bland Topp 5 digitala tidskrifter

Av | 6 mars 2019

När IDG rankar de bästa tidsskriftssajterna i Sverige hamnar Blankspot återigen på topp fem. – Vi är stolta och glada samt skickar en extra dos av uppmärksamhet till vår medarbetare Jonatan Fried som är ansvarig för sajtutvecklingen, säger VD Brit Stakston.

Varje år rankar IDG Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster inom en rad olika områden. I kategorin ”tidskrifter” är fem sajter nominerade, varav Blankspot är en.

Nomineringen lyder: ”Att lyckas överleva helt på enskilda donationer och återkommande månadsgivare efter att den mediala hajpen lagt sig är ett konststycke. Men Blankspot Project lyckas år efter år bevisa att humlor kan flyga – det går att göra annonsfri, ambitiös reportagejournalistik på nätet, och det går att med subtila medel ständigt påminna sajtbesökaren om hur viktig just deras donation är, utan att för den delen framstå som tjatig. Under 2018 tog satsningen Verkliga Sverige fart, en journalistisk resa i Nils Holgerssons fotspår tänkt att pågå i tre år. Vi hoppas vi får följa med på hela resan”.

Blankspots VD Brit Stakston menar att det är ”en glädjande nominering!”.

– Den bär oss långt och ger energi att fortsätta den digitala sajtutvecklingen av den här ihärdiga humlan, som man beskriver oss som i nomineringen. Vi ger oss inte och klart alla får hänga med oss på resan genom hela Sverige och världen runt!

2018 vann Blankspot kategorin och då med motiveringen: ”Blank Spot Project visar en väg framåt i fråga om att bygga starkare relationer med läsarna. Ambitionen att med relativt små medel berätta stora berättelser i alla typer av format är befriande och deras sätt att samarbeta med organisationer och skolor visar på nya sätt att finansiera kvalificerad journalistik. Blank Spot Project är en inspirationskälla för alla som sysslar med journalistik”.

Här finns samtliga 5 nominerade i kategorin, årets vinnare var Tidningen Chef.

Av | 6 mars 2019

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Blankspot

”Medlemsfinansierad journalistik och kärnkraftskatastrofer”

Hänt i veckan. Blankspots Martin Schibbye punktar här upp vad han läst och gjort under veckan och vad som händer bakom kulisserna hos Blankspot.

Nu går det att lyssna på fler av Blankspots reportage

Det har varit ett starkt önskemål från Blankspots medlemmar att utöka vårt utbud av innehåll som man kan lyssna på. Nu kan man podda ännu ett av våra långa reportage.

Läs mer om arbetet med reportaget

Martin Schibbye skriver om hur reportaget "Julia gick till jobbet men kom aldrig hem" växte fram och vad han hoppas att det ska leda till.

Hänt i veckan

Blankspots chefredaktör Martin Schibbye punktar här upp vad han läst och gjort under veckan och vad som händer bakom kulisserna hos Blankspot.