Blankspot nominerade till ”Open knowledge award”

Av | 4 december 2016

Blankspots satsning ”Pressfrihetens vita fläckar” en reportegareserie av Lisa Bjurwald producerad i samverkan med läsarna – är nominerad till Open Knowledge Awards. 

Open Knowledge Awards har som syfte att uppmärksamma individer, organisationer, företag, myndigheter och kommuner som tillämpat öppen kunskap (inkl. öppna data) mest, bäst och på kreativa samt spännande sätt.

Av | 4 december 2016

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

”Det viktigaste vi kan göra är att lära oss deras namn”

I dag den tredje maj, på Internationella pressfrihetsdagen, uppmärksammas hoten mot yttrande- och pressfriheten. Bakom statistiken finns människor av kött och blod. Här skriver Blankspots Martin Schibbye om kollegorna som ikväll somnar bakom galler.

”Trumps krig mot medierna är ett hot mot pressfriheten i världen”

Hoten mot USA:s pressfrihet är på allvar, menar Committee to Protect Journalists (CPJ) som anser att Trump har lånat ett blad ur de latinamerikanska populistledarnas bok. Nu kraftsamlar de för att bevaka utvecklingen.

Blankspot nominerade till ”Open knowledge award”

Blankspots satsning ”Pressfrihetens vita fläckar” en reportegareserie av Lisa Bjurwald producerad i samverkan med läsarna...

”Sweden – stop bragging!”

This year marks the 250th anniversary of the Swedish public records law. It will be...