Blankspotta i Almedalen

Av | 27 juni 2015

Nästa vecka är det Almedalsvecka i Visby och vi på Blank Spot Project deltar i en mängd olika evenemang. Av dessa vill vi gärna tipsa om och bjuda in er alla till vårt seminarium på måndag kväll den 29 juni klockan 20.00 hos ”Hej Digitalt” på Södra Kyrkogatan 8, Visby För er som inte kan vara på plats kommer samtalet att livesändas här vår sajt och ni kan delta genom att ställa frågor på på twitter med taggen #blankspot. Av Blankspots åtta grundare finns fem på plats för att prata om medborgarfinansierad journalistik. Det är jag Martin Schibbye, Nils Resare, Brit Stakston, David Isaksson och Julia Björne. Tillsammans med publiken kommer vi att prata om vår kampanj och satsningen på att crowdfunda kvalitetsjournalistik. Varför satsade vi på detta och vad har vi för målsättning med Blank Spot Project? Och varför valde så många att satsa sina pengar på utrikesjournalistik? Det är några av frågorna som vi kommer att ta upp. Den andra halvan av kvällens evenemang ägnas åt vad som faktiskt har kunnat skapas tack vare de insamlade bidragen. Jag och redaktören Nils Resare berättar om de senaste månadernas arbete. Hur det har varit att sätta igång, vilka reportage vi har valt och varför? På plats i Almedalen finns även frilansarna Emanuel Sidea (#blankspot1). Martin Edström och Carolina Jemsby (#blankspot2) som har anlitats för att göra Blankspots två första reportage. Det ena rör en granskning av det svenska säkerhetsföretaget Securitas och det andra är en unik satsning på interaktiv 360 journalistik. Ni som är på plats kommer att genom ett par virtual reality-glasögon att få chans att se glimtar av reportaget. Brit Stakston, som är digital strateg i projektet, samtalar med redaktionen om hur det har varit att arbeta så nära sina läsare och medlemmar och om vad medlemmarna tycker om Blankspots arbetsmetoder. Välkomna! ps. För mer info om vad Blank Spot grundarna gör under Almedalen se här, här och här .

Av | 27 juni 2015

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Presspodden #8 – Valet närmar sig

I avsnitt åtta gästas Presspodden, som spelas in inför publik i Almedalen, av Cilla Benkö, VD för Sveriges Radio.

Möt Blankspot i Almedalen 2017

Blankspots chefredaktör Martin Schibbye och Blankspots VD Brit Stakston är på plats under Almedalsveckan och deltar bland annat i de seminarier som listats nedan. Kom och lyssna, på plats eller via webben.

Kurs i riskanalys under Almedalen

Under Almedalsveckan erbjuder Blankspot i samarbete med Metis Services riskanalys för alla som vill testa...

Blankspotta i Almedalen

Blankspots chefredaktör Martin Schibbye och Blankspots VD Brit Stakston är på plats under Almedalsveckan och...