Destination Kabul

Sedan december 2016 har Blankspot tack vare ditt stöd kunnat bevaka de svenska tvångsutvisningarna av ensamkommande afghaner. Vi har kunnat göra det i ett nära samspel med er engagerade läsare. Nu berättar vi om hur det är att jobba med dialogjournalistik på detta sätt. Samtidigt lyfter vi även fram några av de bästa reportagen. Passa på att förhandsbeställa boken "Destination Kabul" idag. Har du fler idéer på områden som du vill ska belysas på samma djuplodande sätt av oss så tipsa oss!

I december 2016 började Sverige att utvisa ensamkommande afghaner. Men vad hände sedan och hur gick det för de utvisade?

Blankspot har arbetat med detta i en lång artikelserie från Sverige och Afghanistan. Ta del av dessa reportage och läs mer om hur de vuxit fram i nära samspel med läsare engagerade i frågan.

Boken ”Destination: Kabul” ger vid sidan av reportagen också unik kunskap om hur journalistik görs på nya sätt via Facebook. Redaktionen har till sin hjälp haft 8 000 engagerade som följt arbetet i en stängd Facebookgrupp.

I Facebookgruppen har människor bidragit med perspektiv utifrån sin egen kunskap och egna erfarenheter som socionomer, lärare, gode män, gränspoliser, flyktingar, flyktingsamordnare eller som medmänniskor som mött de utvisade i sin vardag.

I boken visar Blankspot hur journalistik kan skapas och berikas genom den medskapande metoden samtidigt som vi visar hur den redaktionella integriteten bevaras.

Granskningen har finansierats tack vare ett direkt stöd från 2 700 personer till journalistik om utvisningarna till Afghanistan som tillsammans swishat över 750 000 kronor.

Är det här ett nytt sätt att såväl öka förtroendet för journalistiken som finansiera den?

Vi hoppas det och vill att du som läser boken öser idéer över oss om vilka andra områden som du vill ska belysas på samma djuplodande sätt av Blankspot framöver.

 • Pris: 189,00 Kr
 • American Express
  Discover
  MasterCard
  Visa
   
 • 0,00 Kr