Flera döda efter självmordsattentat i Kabul

Av | 9 mars 2018

Sju personer uppges vara döda och ytterligare sju är skadade efter ett självmordsattentat i en moské i ett shiitiskt område av Kabul.

  • I en nyhetsartikel berättar vi om något som just har hänt. Händelseutvecklingen kan ha förändrats efter att artikeln skrevs.

Attacken misstänks vara riktad mot hazarer, en shiitisk minoritetsgrupp i Afghanistan. Enligt AFP hade hazarer samlats på platsen för att hedra minnesdagen av den politiska ledaren Abdul Ali Mazari som dödades av talibaner för 23 år sedan.

Inrikesdepartementets talesperson Najib Danish skriver på Facebook att en polis och sex civila har dött i attacken. Lika många människor uppges vara skadade.

Enligt uppgifter till Reuters försökte självmordsbombaren ta sig fram till en folkmassa inne i moskén men stoppades i en säkerhetskontroll och detonerade då sin bomb.

Attacken skedde mindre än två veckor efter att Presidenten Ashraf Ghani bjudit in talibanerna för fredssamtal för att få ett slut på det mer än 16 år långa kriget.

Ingen har ännu tagit på sig dådet.

Bild: Wikipedia Commons. 

Av | 9 mars 2018

Stöd oss för mer journalistik

Vår journalistik är fri att läsa och byggs tillsammans med engagerade läsare. Men det kostar att göra journalistik.

Stöd oss genom att Swisha valfritt belopp till 123 554 35 41 eller genom att beställa en årsprenumeration.

Stöd oss genom att bli prenumerant

Köp boken Utvisad!

Sedan december 2016 har Blankspot tack vare ditt stöd kunnat bevaka de svenska tvångsutvisningarna av ensamkommande afghaner. Vi har kunnat göra det i ett nära samspel med er engagerade läsare.

Nu berättar vi om hur det är att jobba med deltagande journalistik på detta sätt. Samtidigt lyfter vi även fram några av de bästa reportagen från året som gått. Beställ boken "Utvisad" idag.

Artikeln fortsätter på Facebook

Blankspots journalistik görs tillsammans med dig. Om du vill bidra med din kunskap och dina idéer, gå med i Facebookgruppen som finns för reportageserien och följ arbetet bakom kulisserna.

Till gruppen om Afghanistan