Kalendarium

Visa kommande händelser som...

Blankspot arrangerar Blankspot medverkar i Andra arrangerar Är märkvärdiga

Samtal och föreläsningar på Folkbildarforum

Brit Stakston medverkar som både föreläsare och paneldeltagare på Folkbildarforum kring temat Tilit, Trovärdighet, Transparens 20:e november. Bland annat hålls panelsamtalet ”Samtal om samtal”. Kan och bör man prata med vem som helst om vad som helst? I vilka forum? Vad ska syftet vara?

Folkbildarforum

Tillit, trovärdighet och transparens är viktiga grundpelare i ett demokratiskt samhälle. Därför anordnar Folkbildarforum en konferens på just detta tema och Brit Stakston medverkar.

Föreläsning i Västra Frölunda om Eritrea
  • 2019-11-23
  • Biblioteket, Västra Frölunda.

Fredsavtalet mellan Etiopien och Eritrea löser upp en decennielång konflikt, men vad innebär förändringarna för yttrandefriheten i regionen? Och vad händer nu med Dawit Isaak, den eritreansk-svenske journalisten som fortfarande sitter fängslad i Eritrea? Martin Schibbye föreläser utifrån sin nya bok om Eritrea ”Jakten på Dawit”.

Releasefest för säkerhetshandboken
  • 2019-12-03
  • 17.30 - 20.0
  • Wallingatan 37

”Kom levande hem” riktar sig till de som arbetar i en riskfylld miljö utomlands och nu är boken äntligen här.

Blankspot deltar på Mänskliga Rättighetsdagarna i Linköping
  • 2019-12-10
  • Linköping

Runt 200 programpunkter, 500 medverkande och ett 80-tal utställarorganisationer kommer att finnas på plats under MR-dagarna för att belysa frågor som rör olika aspekter av hälsa som en mänsklig rättighet. Bland annat deltar Brit Stakston från Blankspot.

Om Blankspots skolprojekt på skolkonferens

Under ett års tid har elever från ett 20-tal skolor fått ett nytt sätt att arbeta med medie- och informationskunnighet i praktiken. Elever har fått följa reportrar ut i fält under ett reportagearbete. Genom att följa arbetet före, under och efter får eleverna detaljkunskap om hur man arbetar med journalistik. Samtidigt arbetar eleverna också med frågor om digitalisering, källkritik, pressfrihet, mänskliga…