Konflikten i Kamerun förvärras – vad vill du veta?

Av | 20 december 2018

Den våldsamma konflikten i Kamerun har eskalerat under hösten. Vi kommer inom kort att publicera våra första reportage från landet och är därför nyfikna på vad du vill veta om konflikten?

Blankspots reportageserier handlar som ni vet om mer än en enstaka publicering som snabbt kan falla i glömska.

Journalistiken är en pågående process och för oss är Facebookgrupperna knutna till varje bevakningsområde oumbärliga för relationen med läsarna. I gruppen Uppdrag: Västafrika kan du följa och bidra med kunskap och nyheter kring demokratirörelser i Västafrika: Gambia, Togo och Kamerun. 

Men det är inte alla våra läsare som använder Facebook därför vill vi nu också i våra nyhetsbrev fånga upp era tankar och få fler perspektiv. Vi kommer inom kort att publicera reportage från Kamerun och undrar vad ni vill veta? Har ni tips på flyktingar från Kamerun vi borde intervjua? Eller förslag på perspektiv på konflikten som vi borde belysa, hör av er.

Av | 20 december 2018

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Blankspot

Blankspot återigen bland Topp 5 digitala tidskrifter

När IDG rankar de bästa tidsskriftssajterna i Sverige hamnar Blankspot återigen på topp fem. – Vi är stolta och glada samt skickar en extra dos av uppmärksamhet till vår medarbetare Jonatan Fried som är ansvarig för sajtutvecklingen, säger VD Brit Stakston.

Blankspot 4 år – se livesändningen från firandet

Under söndagen uppmärksammade Blankspot att det var fyra år sedan vi grundades. Mycket har hänt sedan dess och mycket finns planerat - allt detta ville vi uppmärksamma genom en sju timmar lång livesändning.

Följ arbetet med boken ”Jakten på Dawit”

Martin Schibbye skriver nu en bok om Eritrea och Dawit Isaak som kommer i vår. Du som vill kan följa arbetet med boken genom att följa Martin Schibbye sida på Facebook.

Detta gjorde vi för läsarnas bidrag

Att driva en reportagesajt enbart med hjälp av supportrars stöd och kunskap är krävande och slitsamt på grund av den finansiella osäkerheten. Men jag är övertygad om att det är bästa sättet för att öka trovärdigheten för journalistiken, skriver Martin Schibbye i ett brev till de supportrar som stöttat Blankspot under 2018. Vi hoppas ni alla fortsätter stödja oss och att ni som ännu bara följt oss också kan bidra under året som kommer.