Kurs i riskanalys under Almedalen

Av | 5 juli 2016

Under Almedalsveckan erbjuder Blankspot i samarbete med Metis Services riskanalys för alla som vill testa dilemman och diskutera planerade reportageresor. På många seminarier diskuteras den pågående jaktsäsongen på journalister och vi på Blankspot får ofta frågan hur vi jobbar med säkerhet för våra reportageteam.

Vi vill under Almedalsveckan sprida kunskaperna om det genom att lansera en säkerhetskurs öppen för alla intresserade där vi delar med oss av erfarenheterna.

Kursen vi erbjuder är en del av en mer omfattande kurs som man kan läsa mer om här. 

Boka en tid genom att maila: [email protected]

 

Av | 5 juli 2016

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Ny oroande trend: fredliga länder farligare än krigszoner

Antalet journalister som mördades för att de gjorde sitt jobb steg till 73 i fjol, men ett oroande mönster träder fram om man bryter ner siffrorna vilket säkerhetsorganisationen INSI gjort i en ny rapport.

Nu kan du förhandsbeställa säkerhetshandboken

Blankspot fortsätter arbetet med att stärka journalisters säkerhet genom att tillsammans med Metis Services och journalisten Joakim Medin sammanställa erfarenheterna från de senaste årens säkerhetskurser i en handbok.

Bidra till arbetet med en säkerhetshandbok

I dag är det den internationella dagen mot straffrihet för brott mot journalister. Blankspot fortsätter arbetet med att stärka journalisters säkerhet genom att nu tillsammans med Metis Services sammanställa erfarenheterna från de senaste årens säkerhetskurser i en handbok. Arbetsnamnet är "Farlig resa! – 78 misstag och lärdomar från uppdrag i konfliktområden."

Unik säkerhetsutbildning i stadsmiljö

Att vara journalist på fältet har blivit allt mer riskfyllt. Men det är inte längre bara för resor i riskområden som man behöver utbilda sig. Även i Europa har situationen försämrats vilket ställer nya krav på kunskaper och färdigheter.