Detta är inte en betalvägg

Vi tycker att journalistik ska vara fri att läsa och dela. Och vi tror att du vill betala för det du gillar. Mer pengar betyder mer journalistik!

Så stöd oss gärna genom att Swisha valfritt belopp till 123 554 35 41 eller genom att beställa en prenumeration.

Jag förstår!

Om Blankspot

Blankspot är en oberoende medborgarfinansierad reportagesajt. Vi vill belysa vita fläckar i Sverige och världen.

Bidra till vårt arbete genom att bli en Blankspottare, det blir du här.

Bakgrund

2015 genomförde Blankspot en uppmärksammad crowdfundingkampanj. Vi realiserade vår dröm om en reportagesajt på fem veckor och visade att det finns en betalningsvilja för kvalitetsjournalistik. Tack vare stöd från 3 027 personer kunde vi starta vårt arbete. Vi bygger också en rörelse för journalistik som vi vill ska drivas av våra läsare. Det är ni läsare som bäst kan försvara oberoende kvalitetsjournalistik i tider då media ifrågasätts.

Blankspots har uppmärksammats genom att bland annat blivit nominerade till Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare, Sveriges Radios journalistikpris Medieormen samt vunnit Stora Publishingpriset 2016.

Idag drivs verksamheten av de tre huvudägarna, Martin Schibbye, Brit Stakston och Nils Resare, tillsammans med 155 delägare efter en equitycrowdfundingrunda som resulterade i nytt kapital och unik kompetens in i bolaget.

Riktlinjer för Blankspots arbete

Läs gärna mer här om bakgrunden i en av de första artiklarna om Blank Spot Project.

Varma hälsningar från redaktionen

Martin Schibbye, chefredaktör
Nils Resare, redaktör
Brit Stakston, VD