Polis river migrantläger i Paris

Av | 30 maj 2018

Ungefär 1500 migranter fick lämna sina tält i samband med rivningen av ett migrantläger i Paris norra delar.

  • Artikeln fortsätter på Facebook
  • Blankspots journalistik görs tillsammans med dig. Om du vill bidra med din kunskap och dina idéer, gå med i Facebookgruppen som finns för reportageserien och följ arbetet bakom kulisserna.
  • Till gruppen om Afghanistan

Fransk polis har under morgonen rivit ett av tre stora migrantläger längs Paris floder. Lägret gick under namnet “Millionaire”, franska för “årtusende”, och ska ha varit hem åt uppskattningsvis 1500 migranter.

Enligt franska Le Monde var de flesta av lägrets invånare från Sudan, Eritrea och Somalia. Blankspot har tidigare rapporterat om afghaner i lägret ”La Chapelle”, även det i Paris norra delar. 

Det ska ha funnits flyktingorganisationer på plats och avhysningen sägs ha gått lugnt till.

Enligt Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb kommer migranterna nu att fördelas på ett 20-tal boenden i Parisregionen.

Av | 30 maj 2018

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Afghanistan

Krönika: Stöd fortsatt bevakning av Afghanistan

"Idag fick jag mitt visum, och om allt går som det ska åker jag om några veckor. Jag hoppas få möjlighet att träffa flera av dem jag skrivit om förut, för att se hur de klarar sig", skriver Göran Engström i denna krönika.

FN: 2018 värsta året som dokumenterats för civila i Afghanistan

Antalet civila dödsfall i kriget i Afghanistan nådde den högsta nivån som någonsin dokumenterats förra året, meddelar FN i en ny rapport.

Finland återupptar utvisningarna till Afghanistan

Den finska motsvarigheten till Migrationsverket, Migri, avbröt i början av september arbetet med afghaners asylansökningar efter att FN-organet UNHCR kommit med nya riktlinjer. Men nu återupptas utvisningarna.

Två journalister döda i självmordsattentat

När journalisten Samim Faramarz och hans kameraman Ramiz Ahmadi rapporterade om ett bombattentat i Kabul smällde en andra explosion på platsen, i vilken de omkom.