Presspodden #10 – Jesus hade sju bröder

Av | 29 september 2017

I avsnitt tio, som spelats in i Blankspots monter på Bokmässan i Göteborg, gästas Presspodden av Karin Linder, generalsekreterare för Svensk biblioteksförening.

  • Lyssna på Presspodden #10
  • Martin Schibbye och Karin Linder på Bokmässan

Brit Stakston och Martin Schibbye pratar med Karin Linder om bibliotekens många roller och uppgifter i det svenska samhället.

Dessutom berättar Martin Schibbye om det bibliotek han skapade tillsammans med sina medfångar i fängelset i Etiopien.

Läs Brit Stakstons artikel i Göteborgsposten om hur kampen mot rasism bör föras i vardagen.

Lyssna direkt eller prenumerera på Presspodden via iTunes. Du hittar alla avsnitt av Presspodden här.

Av | 29 september 2017

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

”Swishjournalistik” och journalistikens trovärdighet

I dagens Medierna belyser man begreppet "swishmedier". Brit Stakston reflekterar här i vad den nära relationen som en investerade hundring till ett reportage ger och om hur trovärdigheten till journalistik stärks genom dialogjournalistik. Framväxten av "swishjournalister" ger en möjlighet att tydliggöra vad som skiljer journalistik från allt annat på nätet.

Stakston: Verkligheten vann över gapandet på nätet

Att Sverigedemokraterna inte blev största parti är för dem säkerligen en stor besvikelse. De blev inte ens näst största parti. De blev tredje största parti. Trots att Sverigedemokraterna haft en total dominans för sina frågor under hela valrörelsen lyckades de inte trumfa ut allt.

Presspodden #16 – Snart val

I det sextonde avsnittet av presspodden får vi valspaningar och nyheter om Blankspot från Brit Stakston och Martin Schibbye.

Presspodden #15 – Trampa nytt vatten

I säsongens första presspodd berättar Brit Stakston och Martin Schibbye om vad Blankspot har på gång under den närmsta tiden.