Presspodden #15 – Trampa nytt vatten

Av | 27 augusti 2018

I säsongens första presspodd berättar Brit Stakston och Martin Schibbye om vad Blankspot har på gång under den närmsta tiden.

  • Lyssna på avsnittet

Bland annat avhandlas den politiska utvecklingen i Eritrea och Etiopien och hur den svenska valrörelsen bedrivs i sociala medier. Vi får också höra om varför du bör prenumerera på Blankspots nya nyhetsbrev.

Folke Lundbergs resa genom den svenska presshistorien fortsätter till 1940-talet, då hotet från nazismen får pressbyrån att byta ägare.

Av | 27 augusti 2018

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Medieutveckling

”Swishjournalistik” och journalistikens trovärdighet

I dagens Medierna belyser man begreppet "swishmedier". Brit Stakston reflekterar här i vad den nära relationen som en investerade hundring till ett reportage ger och om hur trovärdigheten till journalistik stärks genom dialogjournalistik. Framväxten av "swishjournalister" ger en möjlighet att tydliggöra vad som skiljer journalistik från allt annat på nätet.

Stakston: Verkligheten vann över gapandet på nätet

Att Sverigedemokraterna inte blev största parti är för dem säkerligen en stor besvikelse. De blev inte ens näst största parti. De blev tredje största parti. Trots att Sverigedemokraterna haft en total dominans för sina frågor under hela valrörelsen lyckades de inte trumfa ut allt.

Presspodden #16 – Snart val

I det sextonde avsnittet av presspodden får vi valspaningar och nyheter om Blankspot från Brit Stakston och Martin Schibbye.

Presspodden #15 – Trampa nytt vatten

I säsongens första presspodd berättar Brit Stakston och Martin Schibbye om vad Blankspot har på gång under den närmsta tiden.