Presspodden #6 – Orka

Av | 20 juni 2017

I avsnitt sex gästas Presspodden av komikern Magnus Betnér, som nu tar en paus från turnérandet för att utveckla nya pratshowen Betnér Live.

  • Lyssna på Presspodden #6

I detta sjätte avsnitt av presspodden pratar Brit Stakston och Martin Schibbye med Magnus Betnér om olika metoder för att stå emot, koppla bort och orka med näthat och hets i sociala medier.

Folke Lundberg från Pressbyråmuseet tar oss vidare genom den svenska presshistorien med berättelsen om hur telegrambyrån bygger Sveriges första tidningskiosker vid Helsingborgs tågstation och färjeterminal.

Dessutom tycker Presspoddens ständiga gäst Malin Löwgren, köpman för Pressbyrån i Mood-gallerian, till om tidskriftsförlagens sommaruppehåll.

Magnus Betnér. Foto: Linnea Rheborg

Lästips i avsnittet

• Brit Stakston tipsar om Affärsvärlden och Empire
• Martin Schibbye tipsar om Economist
• Betnér Live kan ses på Twitch.

Lyssna direkt eller prenumerera på Presspodden via iTunes. Du hittar alla avsnitt av Presspodden här.

Av | 20 juni 2017

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Medieutveckling

”Swishjournalistik” och journalistikens trovärdighet

I dagens Medierna belyser man begreppet "swishmedier". Brit Stakston reflekterar här i vad den nära relationen som en investerade hundring till ett reportage ger och om hur trovärdigheten till journalistik stärks genom dialogjournalistik. Framväxten av "swishjournalister" ger en möjlighet att tydliggöra vad som skiljer journalistik från allt annat på nätet.

Stakston: Verkligheten vann över gapandet på nätet

Att Sverigedemokraterna inte blev största parti är för dem säkerligen en stor besvikelse. De blev inte ens näst största parti. De blev tredje största parti. Trots att Sverigedemokraterna haft en total dominans för sina frågor under hela valrörelsen lyckades de inte trumfa ut allt.

Presspodden #16 – Snart val

I det sextonde avsnittet av presspodden får vi valspaningar och nyheter om Blankspot från Brit Stakston och Martin Schibbye.

Presspodden #15 – Trampa nytt vatten

I säsongens första presspodd berättar Brit Stakston och Martin Schibbye om vad Blankspot har på gång under den närmsta tiden.