Presspodden #7 – Ordet är fritt

Av | 5 juli 2017

I avsnitt sju gästas Presspodden av Johannes Klenell, kulturskribent och redaktör på Galago, aktuell med boken Det fria ordet.

  • Lyssna på Presspodden #7

Brit Stakston och Martin Schibbye pratar med Johannes Klenell om hur Galago har sökt och funnit en genuin röst för att marknadsföra sig i sociala medier och nå fram till en snabbrörlig målgrupp serieläsare. Vi får också höra Johannes resonera om yttrandefrihet, politisk satir och medverkan på bokmässan i Göteborg.

Dessutom berättar Presspoddens ständiga gäst Malin Löwgren, köpman för Pressbyrån i Mood-gallerian, om hur serietidningstrender har kommit och gått.

Johannes Klenell i Presspodden

Lästips i avsnittet

• Brit Stakston tipsar om Tour de France
• Martin Schibbye tipsar om Militär historia
• Läs mer om Johannes Klenells bok Det fria ordet
• Läs mer om Liv Strömquists bok Kunskapens frukt

Lyssna direkt eller prenumerera på Presspodden via iTunes. Du hittar alla avsnitt av Presspodden här.

Av | 5 juli 2017

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Medieutveckling

Presspodden #13 – Att vidröra en pangolin

I det trettonde avsnittet av Presspodden pratar Martin Schibbye och Brit Stakston om vad som hänt Blankspot det gångna året, och blickar fram emot nästa.

Brit Stakston om Facebooks förändringar: ”Smartaste de gjort på länge”

Facebook förändras – igen. Sociala medier-jätten vill tillbaka till grundidén med fokus på vänner och familj och färre nyheter i flödet. Men vad innebär det för medier som får mycket av trafiken från Facebook? 

Presspodden #11 – En nazist på biblioteket

I avsnitt elva, som spelats in i Blankspots monter på Bokmässan i Göteborg, gästas Presspodden av Patrik Lundberg, författare och krönikör.

Presspodden #10 – Jesus hade sju bröder

I avsnitt tio, som spelats in i Blankspots monter på Bokmässan i Göteborg, gästas Presspodden av Karin Linder, generalsekreterare för Svensk biblioteksförening.