Presspodden #7 – Ordet är fritt

Av | 5 juli 2017

I avsnitt sju gästas Presspodden av Johannes Klenell, kulturskribent och redaktör på Galago, aktuell med boken Det fria ordet.

  • Lyssna på Presspodden #7

Brit Stakston och Martin Schibbye pratar med Johannes Klenell om hur Galago har sökt och funnit en genuin röst för att marknadsföra sig i sociala medier och nå fram till en snabbrörlig målgrupp serieläsare. Vi får också höra Johannes resonera om yttrandefrihet, politisk satir och medverkan på bokmässan i Göteborg.

Dessutom berättar Presspoddens ständiga gäst Malin Löwgren, köpman för Pressbyrån i Mood-gallerian, om hur serietidningstrender har kommit och gått.

Johannes Klenell i Presspodden

Lästips i avsnittet

• Brit Stakston tipsar om Tour de France
• Martin Schibbye tipsar om Militär historia
• Läs mer om Johannes Klenells bok Det fria ordet
• Läs mer om Liv Strömquists bok Kunskapens frukt

Lyssna direkt eller prenumerera på Presspodden via iTunes. Du hittar alla avsnitt av Presspodden här.

Av | 5 juli 2017

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Medieutveckling

”Swishjournalistik” och journalistikens trovärdighet

I dagens Medierna belyser man begreppet "swishmedier". Brit Stakston reflekterar här i vad den nära relationen som en investerade hundring till ett reportage ger och om hur trovärdigheten till journalistik stärks genom dialogjournalistik. Framväxten av "swishjournalister" ger en möjlighet att tydliggöra vad som skiljer journalistik från allt annat på nätet.

Stakston: Verkligheten vann över gapandet på nätet

Att Sverigedemokraterna inte blev största parti är för dem säkerligen en stor besvikelse. De blev inte ens näst största parti. De blev tredje största parti. Trots att Sverigedemokraterna haft en total dominans för sina frågor under hela valrörelsen lyckades de inte trumfa ut allt.

Presspodden #16 – Snart val

I det sextonde avsnittet av presspodden får vi valspaningar och nyheter om Blankspot från Brit Stakston och Martin Schibbye.

Presspodden #15 – Trampa nytt vatten

I säsongens första presspodd berättar Brit Stakston och Martin Schibbye om vad Blankspot har på gång under den närmsta tiden.