Presspodden #9 – Allt för publiken

Av | 13 september 2017

I avsnitt nio gästas Presspodden av Sofia Wadensjö Karén, VD och Chefredaktör för Tidningen Vi och ordförande för Utgivarna.

  • En podd med spaningar om medievanor och engagemang. Presspodden görs av Blankspot i samarbete med Pressbyrån och gästas varje vecka av en eller flera aktuella personer.
  • Lyssna på Presspodden #9

Sofia Wadensjö Karén pratar med Brit Stakston och Martin Schibbye, bland annat om hur tidningen Vi vände förlust till vinst och om hur journalistiken påverkas av medier som gör vad som helst för att få uppmärksamhet.

Dessutom tar Folke Lundberg från Pressbyråmuseet oss vidare genom svensk presshistoria med berättelsen om hur Familjerna Bonnier och Hirsch köper Pressbyrån och breddar kioskernas sortiment med bland annat karameller, choklad och tändstickor.

Lyssna direkt eller prenumerera på Presspodden via iTunes. Du hittar alla avsnitt av Presspodden här.

Lästips i avsnittet

Brit tipsar om Total Film
Martin tipsar om Classic Sailor

Av | 13 september 2017

Stöd oss för mer journalistik

Vår journalistik är fri att läsa och byggs tillsammans med engagerade läsare. Men det kostar att göra journalistik.

Stöd oss genom att Swisha valfritt belopp till 123 554 35 41 eller genom att beställa en årsprenumeration.

Stöd oss genom att bli prenumerant

Köp boken Utvisad!

Sedan december 2016 har Blankspot tack vare ditt stöd kunnat bevaka de svenska tvångsutvisningarna av ensamkommande afghaner. Vi har kunnat göra det i ett nära samspel med er engagerade läsare.

Nu berättar vi om hur det är att jobba med deltagande journalistik på detta sätt. Samtidigt lyfter vi även fram några av de bästa reportagen från året som gått. Beställ boken "Utvisad" idag.