Stora protester mot regeringen i Kabul efter bomben

Av | 2 juni 2017

I Afghanistans huvudstad Kabul har minsta åtta personer dödats när säkerhetsstyrkor skjutit mot demonstranter.

  • Artikeln fortsätter på Facebook
  • Blankspots journalistik görs tillsammans med dig. Om du vill bidra med din kunskap och dina idéer, gå med i Facebookgruppen som finns för reportageserien och följ arbetet bakom kulisserna.
  • Till gruppen om Afghanistan

– Det är kaos här, säger en journalist till TOLO-news och rapporterar att han ser skadade personer lastas på bilar och köras till sjukhus.

Demonstranterna kräver president Ashraf Ghanis avgång efter den förödande bomben tidigare i veckan som dödade 90 och skadade över 500 personer.

När demonstranterna försökte korsa en polisavspärrning började säkerhetsstyrkorna skjuta i luften.

Flera av demonstranterna har konstaterats vara döda.

Bilden föreställer presidentpalatset i Kabul och är tagen av Masoud Akbari

Av | 2 juni 2017

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Ge ett bidrag!

Mer från Blankspot

Allt om Afghanistan

Wares Khan har fått jobb som studieorganisatör

Blankspot har sedan december 2016 följt den utvisningshotade journalisten Wares Khans öde. Efter nästan ett år i förvar och två avbrutna deportationer har han i dag anställts av studieförbundet NBV.

Stor rymning från flyktingförvar

Vid midnatt rymde 14 personer från migrationsverkets förvar Sagåsen i Kållered. Polisen har fått informationen men är inte aktivt ute och letar efter de som har rymt.

Den långa vägen tillbaka

Vardagen präglas av osäkerhet och arbetslöshet för de ensamkommande som utvisats från Sverige. Blankspot återvände till Afghanistan för att träffa några av de personer vi tidigare rapporterat om som fortfarande kämpar för skapa sig ett nytt liv.

Flykten från Sverige

Det går ett rykte om att utvisade Afghaner kan få asyl i Frankrike. Men vad väntar dem i Paris? Martin Schibbye reste dit för att söka svar.