Välkommen till Blankspot alla nya blankspottare

Av | 4 oktober 2018

Till alla er som mötte oss på Bokmässan i Göteborg och här får ert första nyhetsbrev kommer lite mer information om oss.

Blankspot är en medborgarfinansierad sajt för journalistik och det verkligt unika med Blankspot är läsarna och våra supporters – det vill säga du!

Det är du som skiljer vår journalistik från annat som görs. Du är våra ögon och öron i en allt mer global värld.

Det är med dina idéer, lokala kontakter och hjälp som vi kan lyfta oss i håret och ta fram kvalitetsjournalistik.

Som prenumerant och blankspottare bjuds du in till våra meet-ups där vi presenterar redaktionella planer och bjuder in gäster. För de som vill kan man också följa journalistiken bakom kulisserna i våra olika ämnesspecifika facebookgrupper. Där kan du få exklusivt innehåll i realtid och vara med och bidra med din expertis, ställa frågor och stötta reportrarna.

Blankspots reportageserier handlar om mer än en enstaka publicering som snabbt kan falla i glömska. Journalistiken är en pågående process och för oss är Facebookgrupperna knutna till varje reportage oumbärliga för relationen med läsarna.

Det är i grupperna som vi dagligen arbetar med deltagande journalistik från olika delar av världen. Några av de aktuella grupperna just nu:

Uppdrag: Afghanistan

Uppdrag: Etiopien och Eritrea

Uppdrag: Västafrika

Verkliga Sverige

Vi har också en generell grupp för nyheter och diskussion om vad vi borde göra som heter Blankspot.

Vi behöver ditt bidrag för att fortsätta göra journalistik och hoppas att du vill bidra även ekonomiskt under det kommande året. Vår journalistik är fri för alla att läsa och här skriver Brit Stakston om det beslutet: ”Därför är Blankspots journalistik fri att läsa.”  

Närmast kommer vi att börja publicera de första reportagen i serien ”Verkliga Sverige”. 

En resa genom 340 mil av svenska landskap där vi låter ramen för berättelsen vara Nils Holgerssons resa genom Sverige.

Välkommen till Blankspot. Kul att du hittade just oss på Bokmässan!

Av | 4 oktober 2018

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Blankspot

Blankspot i julklapp?

Det lackar mot jul och vad passar väl bättre än att ge bort mer kunskap om världen. En julklapp som räcker hela året!

Hjälp oss att bevaka utvecklingen i Kamerun

Kamerun riskerar att bli nästa konflikthärd i västra Afrika. Detta sedan förtrycket mot landets engelskspråkiga minoritet blir allt hårdare med uppgifter om brutala övergrepp, mord och tortyr. Nu vill vi tillsammans med er bevaka detta. Swisha till 123 554 35 41 eller stöd framtida reportage genom att bli supporter.

Debatt: Vem ska betala för journalistiken?

Nu växer initiativen där publiken är med och betalar för innehållet. Journalister tvingas hitta nya finansieringsmodeller när mediehusen inte längre vill eller kan betala – en kreativ och nödvändig väg att gå – eller ett sätt att köpa innehåll och åsikter för pengar?

Missa inte dialogen på Facebook

Blankspots reportageserier handlar om mer än en enstaka publicering som snabbt kan falla i glömska. Journalistiken är en pågående process och för oss är Facebookgrupperna knutna till varje bevakningsområde oumbärliga för relationen med läsarna.