Vilken skön ny medievärld!

Av | 1 maj 2015

Som vi längtat efter ett nytt spadtag. Kampanjen gick i mål för snart två månader sedan och skrev då om vårt kampanjarbete i Dagens Media. Läs om våra bästa tips för hur man kan gå från idé till över 1 miljon kronor på tre veckor.

En nyckelfaktor var verkligen dialogen med er som delade vår vision. Vid sidan av den kvalitetsjournalistik som redaktionen kommer att leverera kommer detta med att arbeta medskapande med er läsare eller som vi säger, medlemmar, vara i fokus.

Jag ingår inte i själva redaktionen men är involverad i de här delarna av vårt arbete. Blank Spot Project är ett drömprojekt där vi på riktigt kan testa alla idéer om hur man kan kombinera människors lust att förstå mer om världen utanför Sverige med digitalisering inom ramen för ett medieprojekt. Vi vill kombinera ett ganska traditionellt folkrörelsearbete med kvalificerat journalistiskt hantverk. Vi tror just detta kan skapa relevant journalistik.

För oss handlar folkrörelsearbete om att bygga saker gemensamt, en lång tradition för kunskapsutveckling, som nu sker i en än mer inkluderande form tack vare digitaliseringen. Vi ser därför lika gärna Product Hunt som Wikipedia som viktiga inspirationskällor och bevis för vad människor kan åstadkomma tillsammans.

Andra faktorer som vi tror man som medieaktör ska ta på allvar är bland annat människors aktiva nyhetssökande, deras egen kunskap om världen bland annat tack vare digitaliseringen samt de insikter eller funderingar många har om vad som saknas i medierapporteringen.

Om våra teorier håller kan Blank Spot Project bli en slags ny form av folkrörelse som också visar att journalistiken inte är i en kris. Lika väl som man investerar tid och engagemang i en idéburen organisation investerar man i en medborgarfinansierad reportagesajt som vill visa på världens vita fläckar. Ni har gett oss en möjlighet att pröva detta!

Vi är nu så peppade för att börja lära känna er lite mer. Fånga upp era tankar om varför ni gillade och trodde på vår idé såpass mycket så ni investerade 450 kronor eller mer! Du som inte hann med att stötta oss under vår korta kampanjtid kan göra det här!

Första tillfället för att göra det direkt med oss i ett fysiskt möte blir vår allra första medlemsunika meetup den 12 maj, på Wallingatan 37 i centrala Stockholm. Lätt för er som kommer från andra orter att ta sig till oss. Och kan du inte komma då – följ vår livesändning och/eller kommentera här i bloggen!

 

 

 

Av | 1 maj 2015

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Journalistik

Blank Spot sjösätter grävprojekt

Vi på Blank Spot vill ju ha en dialog med er medlemmar och vara öppna i den journalistiska processen.

Vilken skön ny medievärld!

Som vi längtat efter ett nytt spadtag. Kampanjen gick i mål för snart två månader...