Hänt i veckan

Av | 25 april 2019

Blankspots chefredaktör Martin Schibbye punktar här upp vad han läst och gjort under veckan och vad som händer bakom kulisserna hos Blankspot.

Veckan började med en föreläsning i Sandviken på biblioteket om utvecklingen på Afrikas horn och arbetet med boken om Dawit Isaak och Eritrea.

Därefter har det varit mer jobb med ett av de kommande reportagen från Blekinge som kommer att publiceras imorgon lördag.

Men jag hann i veckan också med en paneldiskussion om vad fredsprocessen på Afrikas horn innebär för yttrandefriheten i Eritrea på Bonniers konsthall i regi av Reportrar Utan Gränser tillsammans med bland andra Dawit Isaaks chefredaktör Aron Berhane. Otroligt intressant att lyssna på hans arbete med tidningen Setit under 1990-talet. Jag passade också på att intervju honom igen i arbetet med min kommande bok

Samma kväll var Blankspots skolprojekt ”Medie och informationskunnighet i praktiken” nominerat till årets utbildningsinsats på Faktum-galan i Göteborg tillsammans med andra fina initiativ.

Vi vann tyvärr inte.

Under torsdagen spelade jag in en filmad föreläsning som ska visas för studenter på ett universitet i Etiopien i samband med världspressfrihetsdagen. Ser mycket fram emot att höra hur det landar. På samma tema jobbar också Dissidentbloggen på att tillsammans med Blankspot göra ett temanummer om vad landets nyvunna frihet inneburit för journalistiken och litteraturen.

Det kommer att presenteras på ett frukostseminarium den tredje maj.

Ses i flödena i morgon lördag efter vår publicering.

Av | 25 april 2019

Utan dig – ingen journalistik

Genom att stödja oss ekonomiskt ser du till att vi kan fortsätta göra oberoende kvalitetsjournalistik som är fri för alla att läsa.

Bli supporter! Du kan också stödja oss med ett engångsbelopp. Swisha 123 554 35 41.

Mer från Blankspot

Allt om Blankspot

”Medlemsfinansierad journalistik och kärnkraftskatastrofer”

Hänt i veckan. Blankspots Martin Schibbye punktar här upp vad han läst och gjort under veckan och vad som händer bakom kulisserna hos Blankspot.

Nu går det att lyssna på fler av Blankspots reportage

Det har varit ett starkt önskemål från Blankspots medlemmar att utöka vårt utbud av innehåll som man kan lyssna på. Nu kan man podda ännu ett av våra långa reportage.

Läs mer om arbetet med reportaget

Martin Schibbye skriver om hur reportaget "Julia gick till jobbet men kom aldrig hem" växte fram och vad han hoppas att det ska leda till.

Hänt i veckan

Blankspots chefredaktör Martin Schibbye punktar här upp vad han läst och gjort under veckan och vad som händer bakom kulisserna hos Blankspot.